İran’dan Suudi Arabistan ve İngiltere’ye sert tepki

  • 12 Aralık 2016
  • 1.311 kez görüntülendi.
İran’dan Suudi Arabistan ve İngiltere’ye sert tepki

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kasımi, Riyad’da Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı ve İngiliz mevkidaşının İran’a karşı ileri sürdükleri iddiaların mesnetsiz bir propaganda olduğunu belirtti.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, Riyad’da düzenlenen basın toplantısında Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cübeyir ve İngiliz mevkidaşı Boris Johnson’un yaptıkları İran karşıtı açıklamaların dayanaksız ve yalan olduğunu belirterek, “Adil el-Cübeyir ve İngiliz mevkidaşı Boris Johnson bu tür iddialarla ülkelerinin bölgedeki aşırıcılık ve terörizmi desteklediğini, ayrıca Yemen’de gerçekleşen savaş suçları ve masum Yemen halkına yönelik işlenen insanlık dışı cinayetlerde oynadığı yıkıcı rolü örtbas etmek istiyor” ifadelerini kullandı.

Kasımi, masum Yemen halkına karşı İngiliz yapımı silahların kullanılması uluslararası toplum ve dünya kamuoyunun tepki ve itirazına sebep olmasına rağmen, onların hala da ölümcül silahrarın satış ve sevkiyatını Yemen’e saldıranlar ve terörizm destekçilerine devam ettirdiğini açıkladı.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı’nın yinelediği “İran, El kaide ve terör örgütleriyle bağlantısı var” iddiasının saçmalık ve akılsızca olduğunu kaydeden İranlı Sözcü, “İran’ın bağımsız bir güvenlik strateji yürütmesi huzur ve istikrara kuvvetli bir zemin sağlamıştır. Maaslesef Suudi Arabistan yönetimi bu avantajdan uzak olması nedeniyle İran hakkında hayali ve asılsız tahlillerde bulunuyor” şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.