İran’dan Suud’un cinayetlerine kınama

  • 16 Şubat 2020
  • 1.103 kez görüntülendi.
İran’dan Suud’un cinayetlerine kınama

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Seyyid Abbas Musevi, Suud ittifakının Yemen’in El Cuf eyaletinde El Maslub kentine düzenlediği saldırıyla işlediği cinayeti şiddetle kınadı.

Suud rejiminin başını çektiği ittifakın Cuma günü akşam saatlerinde Yemen’in kuzeyinde El Cuf eyaletinin El Maslub kentine düzenlediği hava akınında en az 40 sivil hayatını kaybetti veya yaralandı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Seyyid Abbas Musevi Pazar günü yaptığı açıklamada Suud ittifakının El Maslub kentinde mazlum sivilleri katletmesinin ardından saldırıda hayatını kaybedenlerin aileleriyle acılarını paylaştıklarını belirterek şöyle dedi:

Suud ittifakı ne zaman askeri sahalarda fiyasko hezimetlere uğradığı zaman Amerikan yapımı silahlarla namertçe kadınları, çocukları ve sivilleri katlediyor.

Sözcü Musevi, Yemen’de insani faciaya bir son vermek gerektiğini belirterek şöyle ekledi:

Uluslararası camianın Yemen’de işlenen savaş suçları karşısında sessiz kalması, canilerin sivilleri katletmekte daha da küstahlaştırıyor ve tüm uluslararası yasaların ve insan haklarının çiğnenmesine yol açıyor.

Suud rejimi Amerika, BAE ve diğer bazı ülkelerin desteği ile Mart 2015’te Yemen’e saldırdı ve bu ülkeyi karadan, havadan ve denizden kuşatma altına aldı. Suud rejiminin savaş çığırtkanlığı yüzünden Yemen’de şimdiye kadar 16 bin sivil hayatını kaybetti, on binlercesi yaralandı ve milyonlarca Yemenli de mülteci durumuna düştü. Bu savaş ayrıca Arap dünyasının zaten en yoksul ülkesi olan Yemen’i gıda maddeleri ve ilaç sıkıntısı ile karşı karşıya getirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.