İran’dan tehdit eden ülkelere sert uyarı

  • 19 Haziran 2017
  • 1.735 kez görüntülendi.
İran’dan tehdit eden ülkelere sert uyarı

Rus Sputnik haber ajansı, İran’ın Suriye’de teröristlerin merkezine yönelik füze saldırısının bu terör örgütlerinden intikam ve onların destekçilerine uyarı niteliği taşıdığını bildirdi.

Rus Sputnik haber ajansı bu konuda yayınladığı bir yorumda İran devrim muhafızlarının dün geceki Deyruzzur bölgesinde teröristlerin merkezine yönelik füze saldırısına temasla, bu saldırıda orta menzilli füzelerin seçilmesinin hem intikam amacını taşıdığını ve hem de IŞİD’in destekçilerine mesaj niteliğinde olduğunu bildirdi.

Bu yazının bir bölümünde şöyle deniliyor: bu saldırı, İslam İnkılabı Rehberinin uyarı nitelikli konuşmasından iki saat ve İran Milli Güvenlik Yüksek Konseyinin oturumundan bir kaç saat sonra yapıldığını ve İran silahlı kuvvetlerinin sadece bir kaç saat içinde ve hatta bir kaç dakika içinde ülke liderlerinin kararını hayata geçirecek güçte olduklarını ve bu ülkenin düşmanı 2000 km. mesafede hedef alabileceğini gösterdiğini söyledi.

Sputnik haber ajansı ayrıca bu haberi duyurmak için “IŞİD başkaları duymak üzere sille tokat yedi” başlığını kullandı ve operasyonun IŞİD hamilerine net bir mesaj olduğunu vurguladı.

Bu yazıda İran’ın tehditlerle geri adım atacak ülke olmadığı ve bundan böyle tehdide tehditle cevap vereceğini gösterdiği belirtiliyor.

Sputnik ayrıca İran’ın bu saldırıyla Amerika’nın son tehditleri ve yeni yaptırımlarına da cevap verdiğini yazdı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.