İran’dan UAEK’nun iddiasına tepki

  • 03 Aralık 2014
  • 1.032 kez görüntülendi.
İran’dan UAEK’nun iddiasına tepki
İran Atom Enerjisi Kurumu, İran’ın nükleer faaliyetlerinin barışçı olduğunu bildirirken, Uluslar arası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK)’nun İran’ın nükleer faaliyetlerinin askeri amaçlı da olabileceğine  dair iddiasının da gerçekten uzak bir iddia olduğunu söyledi.
UAEK kasım ayında İran’la ilgili yayınladığı son raporunda, İran İslam Cumhuriyetinin nükleer çalışmalarında  askeri alanda  çalışmalarının olabileceği ihtimaline dair soruları cevaplamaktan kaçındığını iddia ederken, İran atom enerjisi kurumu, dün  UAEK’nun sözkonusu iddiasına tepki gösterdi ve ‘UAEK’nun bu zamana kadar sözkonusu iddiasıyla geçerli bir delil ve bölge sunmadığını ve İran’ın UAEK ile  ekim ve kasım aylarındaki  oturumlarında sözkonusu iddiaların yer aldığı belgelerin  sahte olduğunu bildirdiğini  ilan ettiğini hatırlattı.

İran Atom Enerjisi Kurumu’nun açıklamasında ayrıca, UAEK’nun İran’la ilgili olarak sözkonusu iddiaların   başta isimler ve ünvanlar olmak üzere  çok sayıda yanlışlıklarla dolu olduğunu kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.