İran’dan Ürün İthal Eden Ülkelerin Başında, İİT Ülkeleri Geliyor…

  • 21 Ocak 2015
  • 773 kez görüntülendi.
İran’dan Ürün İthal Eden Ülkelerin Başında, İİT Ülkeleri Geliyor…

İran İslam Cumhuriyeti Gümrük verilerine göre bu yılın ilk altı ayında İslam İş Birliği Teşkilatı (İİT) üyesi ülkelerin İran’dan, sekiz milyar 982 milyon dolar değerinde 19 bin 366 ton ürün ithalatıyla, listenin başında geliyor.

İİT üyesi ülkeler bu yılın ilk altı ayında sekiz milyar 889 milyon dolar değerinde 19 bin 149 ton ürün İran’dan ithal etti. Geçen yıl ile bu yılın karşılaştırılmasında ağırlık ve değer açısından yüzde birlik bir artış söz konusudur.
Ekonomik İş Birliği Teşkilatı (EİT) üyesi ülkeler bu değerlendirmede ikinci sırada yer alıyor. bu yılın ilk altı ayında İran’dan üç milyar 577 milyon dolar değerinde beş bin 980 ton ürün EİT üyesi ülkelere ihraç edildi. Halbuki geçen yılın ilk yarısında üç milyar 459 milyon dolar değerinde beş bin 803ton ürün bu ülkelere ihraç edildi.
Bu değerlendirmede Fars Körfezi İş Birliği Konseyi üyesi ülkeler üçüncü sırada yer alıyor. Bu süre zarfında iki milyar 181 milyon dolar değerinde dört bin 431 ton ürün bu ülkelere ihraç edildi. Halbuki geçen yılın ilk yarısında bir milyar 961milyon dolar değerinde üç bin 825 ton ürün Fars Körfezi İş Birliği Konseyi üyesi ülkelere ihraç edildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.