İran’dan Yemen ve Filistin’de insan hakları ihlallerine eleştiri

  • 26 Ocak 2022
  • 130 kez görüntülendi.
İran’dan Yemen ve Filistin’de insan hakları ihlallerine eleştiri

İran’ın BM daimi temsilcisi Macid Tahti Revançi Yemen ve Filistin’de insan haklarının sistematik bir şekilde ihlal edilmesini eleştirdi.

IRNA’nın haberine göre, İran’ın BM daimi temsilcisi Tahti Revançi Salı günü BM güvenlik konseyinde silahlı çatışmalarda sivillerin korunmasına ilişkin oturumunda yaptığı konuşmada şöyle dedi:

Yemen’de uluslararası insani hakların ciddi ve sistematik bir şekilde ihlal edilmesi başta kadınlar ve çocuklar olmak üzere sivillerin güdümlü bir şekilde katliamına, sivil altyapı tesislerinin geniş çapta tahribatına ve limanların ve hava alanlarının illegal kuşatmasının ağırlaşmasına sebebiyet vermiştir. Bu durum Yemen halkının acılarını daha da ağırlaştırırken insani şartların daha da vahim hale gelmesi ve insan haklarının en temel ilkelerinin gözardı edilmesine yol açmıştır.

Büyükelçi Tahti Revançi ayrıca işgal altındaki Filistin’de yaşanan cinayetlere işaretle şöyle ekledi:

En ağır insan hakları ihlalleri, başta kadınlar ve çocuklar olmak üzere sivillere karşı sistematik insan hakları ihlalleri işgal altındaki Filistin topraklarında yaşanıyor ve sivilleri kasıtlı, sistematik ve geniş çapta katliam etmek, Filistinlilerin evlerini ve arsalarını ve mallarını gasp etmek ve yaşadıkları bölgelerden zorla ihraç etmek ve Gazze Şeridi’ni kuşatmak bu ihlallerin bazı örnekleridir.

Tahti Revançi, BM güvenlik konseyi sivillerin hayatını korumaktan başka insan haklarını ihlal edenleri bu tür açık cinayetleri sonlandırmaya zorlamak ve cinayetlerinin hesabını sormakla yükümlüdür.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.