İran’dan yeni bir başarılı uzun menzilli füze denemesi

  • 11 Ekim 2015
  • 865 kez görüntülendi.
İran’dan yeni bir başarılı uzun menzilli füze denemesi

İran İslam Cumhuriyeti savunma bakanlığına bağlı hava-feza sanayi kurumunun son ürünü olan “İmad” uzun menzilli balistik füze başarıyla denendi.

İran İslam Cumhuriyeti savunma bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre İran İslam Cumhuriyeti savunma bakanı Tuğgeneral Hüseyin Dehgan dün balistik “İmad” füzesinin başarılı denenmesi ardından yaptığı açıklamada, “bu isabet anına kadar kontrol ve hidayet kabiliyetine sahip İran’ın’ın ilk uzun menzilli füzesidir ve hedefi yüksek dikkatlilik içinde vurarak imha etme yeteneğine sahiptir” dedi.

Silahlı kuvvetlerin füze kapasite oranını yükseltme ve İran’ın önleyici gücünü artırma konusunda İran İslam Cumhuriyeti savunma bakanlığının kararlı olduğunu belirten general Dehgan, “İmad” füzesinin tasarım, yapım ve üretiminde tüm aşamaların  İran içinde ve bizzat İranlı uzmanlarca geliştirildiğini söyledi.

General Dehgan, bu füzenin tasarım ve yapımının stratejik alanda İran açısından önemli bir dönüm noktası olduğunu hatırlatarak, İran’ın kendi savunma gücü ve füze kapasitesini artırma konusunda hiç kimseden izin alamayacağını ve kendi füze programlarını kararlılıkla sürdüreceğini bildirdi.

Bu büyük getiriden dolayı Dünya Müslümanları Rehberi İmam Ayetullah Hamanei’ye tebriklerini dile getiren Dehkan, yakında seri üretime geçecek olan “İmad” füzesiyle silahlı kuvvetlerinin teknik ve operasyon gücü kayda değer şekilde yükseleceğini kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.