İran’ın anlaşma konusundaki tutumu AB’ye bağlı

  • 10 Temmuz 2018
  • 1.540 kez görüntülendi.
İran’ın anlaşma konusundaki tutumu AB’ye bağlı

İran Dış İlişkiler Stratejik Konseyi Başkanı Almanya ziyareti kapsamında eski Yeşiller Partisi Başkanı ve eski Dışişleri Bakanı Fischer ile görüşüp fikir alışverişinde bulundu.

İran Dış İlişkiler Stratejik Konseyi Başkanı Seyyid Kemal Harrazi Almanya ziyareti kapsamında eski Yeşiller Partisi Başkanı ve eski Dışişleri Bakanı Joschka Fischer ile görüşüp fikir alışverişinde bulundu.

Bölgesel gelişmeler, ABD’nin nükleer anlaşmadan çekilmesi konusuyla AB’nin bu anlaşmanın korunması yönünde harcadığı çabaların yanı sıra ABD Başkanı Trump’ın uyguladığı politikalar sonucu Avrupa’nın bazı sorunlarla karşı karşıya gelmesi sözü geçen görüşmede ele alınan konular arasındaydı.

Harrazi nükleer anlaşmaya işaret ederek, “İran’ın anlaşmaya yönelik tutumu AB’nin ABD tarafından uygulanan yaptırımlara karşı ortaya koyduğu stratejilere bağlı; ABD’nin çekilmesiyle İran’ın bu anlaşmadan menfaat elde edememesi takdirde doğal olarak bu uzlaşıyı sürdürmemizde herhangi bir fayda yok” ifadelerinde bulundu.

Fischer de bu görüşmede şöyle dedi: Avrupa yaptırımlara karşılık verebilecek bir paketi sunarak İranı anlaşmaya bağlı kalmaya ikna etmeyi amaçlıyor. Avrupa nükleer anlaşma konusunda ABD’nin karşısında geri adım atarsa Trump bir sonraki baskıyı yapmaya hazırlanacak.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.