İran’ın Avrupa’ya petro kimya ürünleri ihracatı iki katına çıktı

  • 06 Kasım 2016
  • 1.113 kez görüntülendi.
İran’ın Avrupa’ya petro kimya ürünleri ihracatı iki katına çıktı

İran petro kimya sanayi milli şirketi kontrol müdürü Ali Muhammed Besak Zade, İran’ın petro kimya ürünlerinin Avrupa’ya ihracatının bu yıl Nisan ayından ekim ayına kadar geçen yıla oranla iki katına çıktığını söyledi.

Ali Muhammed Besak Zade, dün Tahran’da basın mensuplarına yaptığı açıklamada, İran petro kimya ürünlerinin üretiminin bu yılın ilk 7 ayında geçen yıla oranla yüzde 7 oranında artış kaydettiğini, onların Avrupa’ya  ihracatının da  geçen yıla oranla yüzde 4  oranında artış kaydettiğini söyledi.

Besak Zade, Almanya’da düzenlenen fuarda  İran’ın petro kimya ürünlerinin  Avrupa’ya ihracatıyla ilgili çok iyi görüşmelerin olduğunu belirterek, ”halihazırda İran petrol kimya ürünlerinin  Almanya, İngiltere ve Macaristan  gibi Avrupa’nın doğu ve batısı ülkelere ihraç edildiğini’ söyledi.

İranlı yetkili, İran’ın petro kimyadaki en fazla ihracatının Çin ve Hindistan gibi doğu Asya ülkelerine  yapıldığını belirterek, bu ürünlerin üretiminin artmasıyla bu ürünlerin Afrika kıtası ülkelerine ihracatının da artacağını söyledi.

İran petrol bakanlığı  son  zamanlarda yaptığı açıklamada, İran’ın  nisan ayından ekim ayı sonuna kadar  petro kimya ürünlerinde toplam ihracatının 10 milyon ton  ve 4 milyar 300 milyon dolar değerinde olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.