İran’ın batısında IŞİD ve PJAK teröristleri yakalandı

  • 24 Kasım 2019
  • 817 kez görüntülendi.
İran’ın batısında IŞİD ve PJAK teröristleri yakalandı

İran’ın Kirmanşah Valisi Huşeng Bazvand, bazı IŞİD ve PJAK terör örgütlerinin üyelerini yakaladıklarını açıkladı.

Konu hakkında açıklama yapan Kirmanşah Valisi Bazvand, geçen hafta Kirmanşah’ta yaşanan huzursuzluklarda halkın canına ve malına kasteden ve iktisadi merkezlere saldıran tekfirci IŞİD terör örgütü, PJAK ve diğer muhalif örgütlerin bazı üyeleri yakalandığını belirtti.

Son isyanlarda ecnebi odakların isyancıları desteklediğini kaydeden Vali Bazvand, İran milleti uyanıklılığı ve basireti ile isyancılardan beraat ettiklerini vurguladı.

Bundan önce de İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu Sözcüsü General Ramazan Şerif, ordu istihbaratı İran’ın Alborz, Şiraz, Tahran ve Huzistan eyaletlerinde isyan çıkaran provokatörlerin elebaşılarını yakaladıklarını duyurmuştu.

İran’da yakıt fiyatlarını düzenleme kararı geçen Cuma günü yürürlüğe girdikten sonra bazı eşkıya ve serseri zümre halkın barışçıl itiraz hareketini saptırmaya çalıştılar. İsyancılar kamu mallarına, halkın özel mallarına ve hatta bankalara, acil servislere, ambulanslara ve toplu taşıma araçlarına zarar verdiler.

Öte yandan İran halkı son bir kaç günde çeşitli kentlerde düzenledikleri yürüyüşlerde isyancıların çıkardığı kargaşaları şiddetle kınayarak ülkenin güvenliğini ve nizamı desteklediklerini ortaya koydular.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.