İran’ın Birleşmiş Milletler büyükelçisi ABD’yi ve Kanada’yı insan hakları için eleştirdi

  • 16 Kasım 2018
  • 1.372 kez görüntülendi.
İran’ın Birleşmiş Milletler büyükelçisi ABD’yi ve Kanada’yı insan hakları için eleştirdi

İran’ın BM’deki büyükelçisi ve İran temsilcilik yardımcısı İshak Al Habib, Amerika ve Kanada’yı insan haklarını bir araç olarak kullanmaktan dolayı eleştirdi.

Dün gece BM genel kurulunda konuşan Al Habib, Kanada’nın ABD’nin desteğiyle, İran aleyhinde teklif ettiği insan hakları bildiri tasarısına işaretle, insan hakları ve demokrasinin en büyük düşmanlarının, bu kavramları kendi dış siyasetleri için diğer ülkelere karşı bir araç olarak kullanan devletler olduğunu belirterek, isim vermeden ABD ve diğerleri suçladı.

İranlı yetkili, ABD dışişleri bakanı Mike Pombeo’nun geçtiğimiz günlerde İran halkının aç bırakılmasına dair tehditlerine de işaretle, gıda ve ilaç gibi unsurların halklara karşı tehdit amaçlı olarak kullanılmasının insanlık aleyhinde cinayet olduğunu söyledi.

Amerika’nın İran ekonomisine darbe vurmaya dayalı siyasetlerinin yenilgiye uğradığını belirten Al Habib, ABD’nin şimdi de insan hakları konusunu yeniden gündeme getirmek suretiyle İran’ı baskı altında tutmaya çalıştığını söyledi.

Kanada’nın siyonist rejim İsrail’i desteklemesine de temas eden Al Habib, Kanada devletinin, bu ülkede binlerce yerli Kanadalının kaybolmasından sorumlu olduğunu ve bu durumun Kanada için büyük bir kara leke olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.