İran’ın BM Daimi temsilcisi: Terörizm, kalıcı kalkınma hedeflerine ulaşmaya engeldir

  • 04 Ekim 2016
  • 973 kez görüntülendi.
İran’ın BM Daimi temsilcisi: Terörizm, kalıcı kalkınma hedeflerine ulaşmaya engeldir

İran İslam Cumhuriyetinin BM daimi Temsilcisi Gulam Ali Hoşro, terörizm ve aşırıcılığın, bir ülkenin kalıcı kalkınma hedeflerine ulaşmasına engel teşkil ettiğini bildirdi.

İRİB haber ajansının bildirdiğine göre BM Teşkilatı Genel Kurul 2. komitesinde konuşan Hoşro, İran’ın BM’nin 2030 kalıcı kalkınma gündeminin hayata geçirilmesine önem verdiğini hatırlatarak, bu konuda bu planın hayata geçirilişinin ilk yılında İran’ın gerçekleştirdiği çalışmaları açıklayarak, İran İslam Cumhuriyetinin toz-toprak sorununu ele almak için BM Teşkilatı ile uluslararası bir toplantı düzenlemek istediğini söyledi.

Direniş ekonomisi ve çevre sağlığı genel siyasetleri başta olmak üzere İran İslam cumhuriyetinin genel siyasetlerini açıklayan İran’ın BM Daimi Temsilcisi, bu yasaların ekonomik kalkınmaya hizmet etmenin yanı sıra, çevre sağlığı, yeşil ekonomi, orman türevlerine destek, ayrıca iklim değişikliği ve çölleşmeyle mücadeleye de katkıda bulunacağını belirtti.

Ortadoğu bölgesinde terörizm belası ve fakirlik sorununa da değinen Hoşro, terörizm ve radikalizmin çevreyi tahrip ettiği gibi bölge genelinde fakirliğe de yol açtığını bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.