İran’ın BM temsilciliğinde Suudi ve siyonist İsrail rejimlerinin silahlanmasına itirazı

  • 15 Ekim 2016
  • 978 kez görüntülendi.
İran’ın BM temsilciliğinde Suudi ve siyonist İsrail rejimlerinin silahlanmasına itirazı

İran İslam Cumhuriyetinin BM Elçisi ve temsilcilik yardımcısı, başta Suudi Arabistan ve SiİRİB haber ajansının bildirdiğine göre yonist İsrail rejimleri olmak üzere genelde bölge yönetimlerine silah satışı konusunda uyarıda bulundu.

İran İslam Cumhuriyetinin BM Elçisi ve temsilcilik yardımcısı Gulam Hüseyin Dehgani, BM Genel Kurul Uluslararası Güvenlik ve Silahsızlanma Komitesi oturumunda yaptığı konuşmada, siyonist İsrail rejiminin elindeki nükleer silahların bölge ve tüm dünya için oluşturduğu tehdit ve tehlikeleri hatırlatarak, siyonist İsrail rejiminin nükleer silahlardan arındırılması ve Suudi Arabistan’a da sürekli silah gönderilmesine engel olunması zaruretini bildirdi.

Bir takım ortadoğu bölgesine yüksek miktarda modern silahların satılmakta olduğunu ve bunun bölge güvenliği açısında çok ciddi tehditleri beraberinde getirdiğini belirten Dehgani, Suudi rejiminin Yemen’Deki insanlık dışı cinayetlerine temasla, Suudi Arabistan’a silah satan ülkelerden silah satımını durdurmalarını istedi.

Suudi rejimi ve bir kaç bölge rejimi yandaşı bir buçuk yılı aşkın bir zamandır Yemen’e yönelik amansız saldırılar başlatmış ve şimdiye kadar bu ülke halkından binlercesini öldürmüş, binlercesini yaralamış ve ülkenin temel alt yapısının önemli bir bölümün imha etmişlerdir.

İran İslam Cumhuriyetinin BM Elçisi ve temsilcilik yardımcısı ayrıca bugün dünyanın en korkunç ve tehlikeli nükleer silahlarının işgal rejimi İsrail’in elinde olduğunu belirterek buna engel olunması gerektiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.