İran’ın BM temsilcisi: Amerika, Yemen’e tecavüz edenleri desteklemekte

  • 27 Şubat 2018
  • 973 kez görüntülendi.
İran’ın BM temsilcisi: Amerika, Yemen’e tecavüz edenleri desteklemekte

İran’ın BM Daimi temsilcisi Gulamali Hoşru Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi tarafından yapılan “Yemen oturumunu” değerlendirdi.

Mehr haber ajansının bildirdiğine göre Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi tarafından Yemen karşıtı yaptırımların uzatılmasıyla BM’ye ait uzmanların bu ülkedeki faaliyetlerinin devam etmesi üzerinde gerçekleşen oturumda İngiltere’nin önerisi Rusya tarafından veto edildi.

İran’ın BM Daimi temsilcisi Gulamali Hoşru ise bu konuyu değerlendirerek, “ABD’nin BM Temsilcisi’nin tutumu Suudi Arabistan’ın başını çektiği koalisyon tarafından Yemen’de işlenen cinayetlerin örtbas edilmesi yönündedir. Bu doğrultuda İran karşıtı mücadele için tekrar tekrar gündeme gelen yorucu oyunlar da Yemen işgalcilerinin lehine işlemektedir. İran olarak, ABD’nin bizim Yemen’e silah göndermemize ilişkin ortaya attığı iddiaları defalarca reddederek, 3 seneyi bulan Yemen’e yapılan süregelen bombardımanların insani bir krize yol açıp bu ülkede yaşayan insanları hastalık, kıtlık ve savaş sorunuyla karşı karşıya getirdiğini bir kez daha bildirmek isteriz” diye konuştu.

İran’ın BM Temsilcisi sözlerini şöyle sürdürdü: Bu yıkıcı savaş, Amerikan-İngiliz silahları ve Suudilerin aracılığıyla istikrarsılık ve güvensizliğe neden olmuştur. Yemen krizi askeri yolların yanı sıra bombardıman vasıtasıyla çözülmeyecek ve bize göre, bunun için siyasi bir çözüm yolu başlatılabilir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.