İran’ın BM temsilcisi: Barış karşıtı gruplar, bölge içi ve dışındaki bazı devletler tarafından destek alıyorlar

  • 11 Eylül 2015
  • 739 kez görüntülendi.
İran’ın BM temsilcisi: Barış karşıtı gruplar, bölge içi ve dışındaki bazı devletler tarafından destek alıyorlar

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda düzenlenen “Barış Kültürü” adı altında bir toplantında konuşma yapan İran’ın BM nezdinde ki daimi temsilcisi Gulam Ali Hoşru, konuşmasının bir bölümünde bölgedeki aşırı grupların günden güne artan hareketlenmelerine işaret etti.

Hoşru, bölgede barışa karşı olan söz konusu aşırı grupların, bölge içi ve dışındaki bazı devletler tarafından destek aldıklarını konuşmasına ekledi.

Henüz olgunlaşmamış baz zihniyetler bütün çözüm yollarını savaşta, yaptırımda ve tehditlerde gördüklerine işaret eden Hoşru, onlara göre, zorbalık sihirli bir kutu olduğunu ve bundan dolayı teamül ve işbirliği yapmanın yanı sıra barışı sağlamakta aciz olduklarını belirtti.

İran’ın BM nezdinde ki daimi temsilcisi, İran İslam Cumhuriyeti, barışa dayalı pek çok konuya önem verdiğini ve bu bağlamda “Barış Kültür”ün BM’nin gündeminde olmasına destek verdiğine işaret ederek, Cumhurbaşkanı Ruhani’nin BM Genel Kurulu’nun 68. toplantısında “dünyayı aşırılık ve şiddetten arındırma” önerisinin kurul tarafından onaylanmasını hatırlattı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.