İran’ın BM temsilcisi: Güvenlik Konseyi oturumu oylaması ABD’nin inzivaya itilmesidir

  • 15 Ağustos 2020
  • 1.262 kez görüntülendi.
İran’ın BM temsilcisi: Güvenlik Konseyi oturumu oylaması ABD’nin inzivaya itilmesidir

İran’ın BM temsilcisi Mecid Tahti Revançi, Amerika’nın İran’a yönelik silah yaptırımının uzatılmasına dair bildiri taslağının Güvenlik Konseyi’nde yapılan oylamada reddedilmesinin Amerika’nın uluslararası arenada inzivaya itilmesi olduğunu söyledi.

Tahti Revançi, İRNA ajansına verdiği demeçte, sözkonusu oylamadan sonuç alamayan Amerika’nın şimdi tetik mekanizmasından yararlanacağını bildirirken, Güvenlik Konseyi’nde İran’la ilgili oylamada Amerika’nın yenilgi almasının gerçekte Amerika’nın  iddialarının ne kadar asılsız olduğunu bir kez daha gösterdiğini ve bunun aynı zamanda tetik mekanizması için de geçerli olduğunu söyledi.

İran’ın BM temsilcisi, Güvenlik Konseyi’nde oturumun sonucunun aslında aynı zamanda Amerika’nın  uluslararası düzeyde hangi konumda olduğunu göstermesi açısından dikkat çekici olduğunu bildirdi.

İranlı yetkili, Amerika için uluslararası kanunların ve anlaşmaların hiç bir değerinin ve manasının olmadığını zira nükleer anlaşma gibi bir çok anlaşmadan çıktığını ve kanunları ayaklar altına aldığını belirterek, Amerika’nın bu siyasetlerine diğer ülkelerin  karşı olduklarını  son oylamada bir kez daha gösterdiklerini bildirdi.

Tahti Revançi, Amerika’nın şimdi tetik mekanizmasını yürürlüğe geçirmek için çabalarının da tekrar inzivaya sürüklenmesine neden olacağını söyledi./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.