İran’ın BM temsilcisi Hoşru: Amerikalı yöneticiler ahlaktan ve siyasetten uzaklar

  • 06 Ocak 2018
  • 1.081 kez görüntülendi.
İran’ın BM temsilcisi Hoşru: Amerikalı yöneticiler ahlaktan ve siyasetten uzaklar

İran’ın BM temsilcisi Gulamali Hoşru, dün gece BM Güvenlik Konseyi oturumunda yaptığı açıklamada, Amerikan yönetiminin isyancı göstericileri muhalifler olarak göstermesine kınayarak, ”Amerikalı yetkililer, siyasetten ve ahlaktan uzaklar’ dedi.

İRNA’nın haberine göre, Hoşru, Amerika’nın BM Güvenlik Konseyi’ni kendi şom emelleri için kullanmasına tepki gösterirken, bunun kabul edilemez olduğunu belirtti ve Güvenlik Konseyi’nin görevinin uluslararası barış ve güvenliği korumak olduğunu söyledi.

BM Güvenlik Konseyi’nin Amerika’nın baskılarına boyun eğmesinin bu kurumun  itibarsızlaşmasına neden olacağını belirten Hoşru, Amerika’nın İran’da 1953’ten bu yana işlediği bir dizi  cinayetlere, darbeye ve yolcu uçağını vurması gibi insanlık dışı girişimlerini hatırlatarak Amerika’nın  İran’ın içişlerine yönelik müdahalelerini kınadı.

Hoşru, Amerika’nın 1988’de İran yolcu uçağını düşürmesine rağmen BM Güvenlik Konseyi’nin Amerika’nın bu cinayetiyle ilgili oturum düzenlemediğini de hatırlattı.

İranlı yetkili, Amerika’nın 2011’de Waltrett ile  ilgili olaylarda göstericileri katlederek bastırmaya çalıştığını ve çok sayıda öğrenci ve göstericiyi öldürdüğünü belirterek, BM güvenlik konseyinden bu cinayetle ilgili ses çıkmamasını da eleştirdi.
Hoşru, FBI ve Amerika’nın diğer güvenlik ve casusluk kurumlarının hem Amerika’da hem de dünya genelinde işlediği cinayetleri de hatırlatarak, Amerika’nın bu cinayetlerinin BM Güvenlik Konseyi’nde gündeme gelmemesinin de  kabul edilemez olduğunu bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.