İran’ın BM Temsilcisi: Myanmar’daki cinayetler bir an önce durdurulmalı

  • 08 Eylül 2017
  • 1.014 kez görüntülendi.
İran’ın BM Temsilcisi: Myanmar’daki cinayetler bir an önce durdurulmalı

Aşırıcılığa karşı BM ve tüm dünyanın pratik olarak devreye girmesini isteyen İran BM Daimi Temsilcisi, Rohingya Müslümanlarına karşı yapılan cinayetlerin durdurulması gerektiğini bildirdi.

İran BM Daimi Temsilcisi Gulamali Hoşru, BM’nin barış konulu üst düzey oturumunda yaptığı bir konuşmada, barış kültürünün BM bildirgesinden elde edilen sonuçların en önemli kazanımı sayılarak BM’nin tüm faaliyetlerinin merkezi olduğunu kaydetti.

BM’nin insanlığı savaştan kurtarmak için oluşturulduğunu belirten Hoşru, bu kuruluşun aşırıcılığa karşı mücadele ile barış kültürünün yükseltilmesi konusunda büyük bir öneme sahip olduğunu bildirdi.

İran BM Daimi Temsilcisi sözlerini şöyle sürdürdü: Ortadoğu, günümüzde gelişmiş silahların sergilendiği bir alana dönüştürülmüştür; güçsüz barış kültürünün vücuduna art arda eklenen yaralar misali. Aşırıcılık işte böyle bir ortamda canlanıp büyümeye fırsat bulurken şiddet de etkileşim için kullanılan tek araca dönüşüyor.

Myanmar Müslümanlarının karşılaştığı durumun suçsuz insanların aşırıcılığa kurban gittiği başlıca örneklerden olduğunu açıklayan Hoşru, bu acı verici olaylarda binlerce insanın hayatını yitirip birçok sayıda kişinin de evlerini terk etme mecburiyetinde kaldığını bildirerek Rohingya Müslümanlarına karşı uygulanan şiddetin bir an önce durdurulması gerektiğini ifade etti.

İran’ın BM Genel Oturumuna “aşırıcılık ve şiddete karşı bir dünya” tasarısının sunumu için öncülük yapacağını aktaran Hoşru, tüm barış peşinde olan ülkelerin bu yönde ellerinden geleni yapmalarını istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.