İran’ın BM Temsilcisi Tahti Revançi: Süleymani suikastine cevap, askeri olacaktır

  • 04 Ocak 2020
  • 767 kez görüntülendi.
İran’ın BM Temsilcisi Tahti Revançi: Süleymani suikastine cevap, askeri olacaktır

İran’ın BM daimi temsilcisi Macid Tahti Revançi, Amerikalı terörist askerlerin Kudüs Ordusu Komutanı General Kasım Süleymani’ye Irak’ta düzenledikleri suikaste gösterdiği tepkide, askeri hareketin cevabı kesinlikle askeri olacağını belirtti.

Amerika’nın CNN kanalına konuşan İran’ın BM temsilcisi Tahti Revançi, Amerika terör ordusu İran’ın üst düzey bir komutanını askeri operasyonla şehit ettiklerini, şimdi bu operasyona nasıl, nerede ve ne zaman cevap verileceğini bekleyip görmek gerektiğini belirtti.

Tahti Revançi, CNN’in acaba bu olayda bir savaş imaresi görüyor musunuz? sorusuna verdiği cevapta, General Süleymani’ye suikast olayı Amerika’nın İran milletine karşı bir savaş ilanı olduğunu vurguladı.

İslam İnkılabı Lideri Ayetullah Hamanei’nin canileri ağır intikam beklediğini ve bunlar da Amerikalılardan başka hiç kimse olmadığını belirttiği hatırlatılması ve acaba bunun savaş ilanı olup olmadığı sorulması üzerine Tahti Revançi, Amerikalılar zaten bir süredir İran’la savaşı başlattıklarını ifade etti.

Tahti Revançi, İran İslam Cumhuriyeti yaşanan bu olaya göz yumması mümkün olmadığını ve kesinlikle intikamı alınacağını ve bu intikam çok ağır olacağını vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.