İran’ın BM’deki temsilcisinin yardımcısı Dehkani: Genç Nesle Güvenmek, Bu Neslin Her Alanda Gelişmesine Vesile Olur

  • 30 Mayıs 2015
  • 844 kez görüntülendi.
İran’ın BM’deki temsilcisinin yardımcısı Dehkani: Genç Nesle Güvenmek, Bu Neslin Her Alanda Gelişmesine Vesile Olur

İran İslam Cumhuriyeti’nin BM’deki temsilcisinin yardımcısı Gulamhüseyin Dehkani, genç nesle güvenmenin bu neslin her alanda gelişmesini ve onların geçmişteki değerlere bağlı kalmasına vesile olacağını söyledi.

Gulamhüseyin Dehgani, BM genel kurulunun ”Gençler İçin 20. Girişim Programı”nın yıldönümü oturumunda yaptığı konuşmada, gençlerin ülkelerin iktisadi ve sosyal açıdan kalkınmasındaki önem ve rollerine temasla, bu doğrultuda İranlı gençlerin ülkenin bir çok alanda ilerlemesine vesile olduklarını dile getirdi ve gençlerin bu başarılarının İran’ı, bir çok alanda dünyada üst sıralara taşıdığını söyledi.

İranlı yetkili, İranlı gençlerin 8 yıllık savaş ve onca yaptırıma rağmen, ülkenin tıp, teknoloji, bilim ve sanayi gibi bir çok alanlarında çok önemli başarılar elde ettiklerini söyledi.

Dehgani, Ortadoğu bölgesi ve dünyanın diğer yerlerinde bugün aşırılık ve radikalizmin bir tehdit olduğunu belirterek, aşırı ve radikal grupların genel olarak gençleri kandırmalarının ve kendilerine alet etmelerinin esef verici olduğunu ve bu doğrultuda batı ülkelerinden de çok sayıda gencin terörist gruplar içinde yer aldığını bildirdi.

İranlı yetkili, terörist grupların gençlerin az tecrübelerinden ve tecrübesizliklerinden suistifade ettiklerini belirterek, onları maalesef kendi tuzaklarına düşürdüklerini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.