Ä°ran’ın doÄŸusu ve batısında patlayıcılar ele geçirildi

  • 25 Ocak 2018
  • 1.626 kez görüntülendi.
Ä°ran’ın doÄŸusu ve batısında patlayıcılar ele geçirildi

İran istihbarat güçleri, ülkenin doğusunda ve batısında iki patlayıcı ekipmanını ele geçirdi ve etkisiz hale getirdi.

Ä°RNA’nın haberine göre,  Ä°ran Ä°stihbarat bakanlığı dün yayınladığı bildiride, Ä°ran güvenlik ve istihbarat güçlerinin, Ä°ran’da halkın yoÄŸun olarak bulunduÄŸu yerde terörist saldırı için kullanılmak üzere hazırlanan iki bomba ekipmanının  istihbaratının alındığı ve yapılan baÅŸarılı operasyonla da etkisiz hale getirildiÄŸini bildirdi.

Bildiriye göre, ilk operasyonda  Arabistan istihbarat servislerinin Ä°ran’ın doÄŸu eyaletlerinde güvensizlik oluÅŸturma programı doÄŸrultusunda Ä°ran’ın doÄŸusundan ülkeye sokulan 23 bombanın keÅŸfedildiÄŸini ve etkisiz hala getirildi.

Ä°kinci operasyonda da, Ä°ran istihbarat ve güvenlik güçlerinin Ä°ran’ın batısında yer alan Kürdistan eyaletinde, terörist timlere darbe indirme doÄŸrultusunda, bomba yapımında kullanılmak üzere hazırlanmış patlayıcı maddelerin  ele geçirildiÄŸini ve bu çerçevede çok miktarda elektronik teçhizatın da ele geçirildiÄŸini bildirdi.

Terör örgütü unsurlarının Irak’ın Kürdistan bölgesinden Ä°ran’a soktukları 41 elbombası  ve 31 kalaÅŸinkof ve 4 RPG mermisi  ve bir kaç adet savaÅŸ silahının ele geçirildiÄŸi anlaşılıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.