Ä°ran’ın Ehl-i Sünnet Cuma Hatibi Molla Kadir Kadiri: Ä°ran’da OluÅŸan Vahdet Ortamını Rehber Hamaney’in Varlığına Borçluyuz…

  • 25 Kasım 2014
  • 1.437 kez görüntülendi.
Ä°ran’ın Ehl-i Sünnet Cuma Hatibi Molla Kadir Kadiri: Ä°ran’da OluÅŸan Vahdet Ortamını Rehber Hamaney’in Varlığına Borçluyuz…

İran’ın Ehl-i Sünnet Cuma Hatibi Molla Kadir Kadiri, İran’da huzuru ve Şii Sünni, tüm alimlerin birlikteliğini, Rehber Hamanei’nin varlığına borçlu olduklarını vurguladı.
Ä°ran’ın Kum kentinde gerçekleÅŸtirilen Uluslararası “Ä°slam Alimlerinin Aşırı Radikal Dini OluÅŸumlara Bakışı” Konferansı’nda konuÅŸan Molla Kadiri, burada toplanan ulemanın Ä°slam dini rahmet dini ve Peygamberi de alemlere rahmet olduÄŸunu ilan etmek istediÄŸini belirtti.

Bugün Irak’ta IŞİD adı altında savaşanların Sünni gençler olduğunu belirten Molla Kadiri, IŞİD korku, dehşet ve radikal düşüncelerle Irak’a girdiğini, Cuma namazları IŞİD’i ifşa etmekte etkili olabileceğini kaydetti.

Bölgede İslamî uyanış başladıktan sonra Amerika ve müttefikleri bu düşüncenin gelişmesini istemediğini belirten Molla Kadiri, İran’da huzuru ve Şii Sünni, tüm alimlerin birlikteliğini, Rehber Hamanei’nin varlığına borçlu olduklarını vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.