İran’ın Füze Gücü Asla Müzakere Edilemez

  • 17 Ocak 2018
  • 849 kez görüntülendi.
İran’ın Füze Gücü Asla Müzakere Edilemez

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kasımi; İran İslam Cumhuriyeti’nin füze ve savunma programı ile ilgili politika ve pozisyonunun oldukça net ve şeffaf olduğunu ve diğer ülkelerin de İran İslam Cumhuriyeti’nin bu tutumunu iyi şekilde bildiklerini vurguladı.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, İngiliz Financial Times gazetesinin İran yetkilileri tarafından bölgesel meseleler ve füze programı konusunda “ciddi ve yoğun görüşmelere” girilmesini kabul ettiğine dair iddiasını şiddetle tekzip ederek, bu iddianın temelsiz olduğunu belirtti.

Kasımi; İran İslam Cumhuriyeti’nin füze ve savunma programı ile ilgili politika ve pozisyonunun oldukça net ve şeffaf olduğunu ve diğer ülkelerin de İran İslam Cumhuriyeti’nin bu tutumunu iyi şekilde bildiklerini kaydetti.

Dışişleri Sözcüsü; İran İslam Cumhuriyeti’nin tutumunun ABD ve başkalarının propaganda, tehdit ve pozisyonlarına rağmen hiç değişmediğini ve defalarca deklare edildiği gibi, İran’ın füze programının tamamen savunma amaçlı ve caydırıcı olduğunu ve hiçbir ülkeye karşı olmadığını vurguladı.

Sözcü; İran İslam Cumhuriyeti’nin hiçbir ülkeye iç işlerine ve füze programı dahil savunma politikalarına müdahale etmesine izin vermeyeceğini ifade etti.

Kasımi ayrıca İran’ın bölgedeki politikasını; yapıcı, istikrarlaştırıcı, dünya ve bölge güvenliği ve barışını güçlendirici olarak niteledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.