Ä°ran’ın Gücü Netanyahu’yu Delirtiyor

  • 20 Åžubat 2018
  • 1.167 kez görüntülendi.
Ä°ran’ın Gücü Netanyahu’yu Delirtiyor

Ãœnlü gazeteci Atan, Ä°ran’ın Ä°smi ve arta gelen gücünün Netanyahu’yu delirttiÄŸini, öyle ki Ä°ran’ı dünya güvenliÄŸine karşı en büyük tehdit olarak gösterdiÄŸini yazdı.

 Ray el-Yevm Gazetesinin BaÅŸ Editörü Abdul-Bari Atvan yeni yazısında, Siyonist rejim BaÅŸbakanı Binyamin Netanyahu’yu Ä°ran’ın ismi ve arta gelen gücü diye bir ÅŸeyin Ä°ran’ı dünya güvenliÄŸi için en büyük tehdit olarak tanıtacağına kadar delirttiÄŸini, sanki Ä°ran’ın binlerce nükleer baÅŸlığa sahip ABD, Rusya ve Çin gibi bir süper güç olarak gördüğünü kaydetti.

Netanyahu, Münih Güvenlik Konferansı’nda 600 katılımcı arasında yaptığı ilk ve belki de son konuÅŸmasında eline bir demir parçası alıp, bunun Ä°srail savunma sistemi tarafında Filistin’in hava sahası üzerinde imha edilen bir Ä°HA parçası olduÄŸunu söyleyerek; “Ä°srail sadece Ä°ran’ın temsilcilerine karşı deÄŸil, gerekirse bu ülkeye karşı da giriÅŸimde bulunacak” ifadesini kullandı.

Netanyahu Ezberleri Bozmadı

Netanyahu konuÅŸmasında, dinleyicileri adeta ilkokul öğrencisi gibi görerek, bazı malzemelerle sözlerini onlara anlatmaya çalıştı. Netanyahu 4 yıl önce de BM Genel Kurulu’nda aynı yönteme sarılarak, bir resim göstererek Ä°ran’ın nükleer silah üretmek üzere olduÄŸunu söylemiÅŸ, tehditler savurmuÅŸtu. Netanyahu yine de Ä°srail’in Ä°ran’ın nükleer silah yapmadan önce bombalayacağını ve her türlü nükleer anlaÅŸmaya veya diyaloÄŸa karşı olduÄŸuna dair önceki tehditleri dile getirdi.

Netanyahu Münih’te Lübnan, Suriye, Yemen ve Irak’ta kendi etkinliÄŸini arttırmakta olan Ä°ran’ın “vekalet ordu ağını” durdurmak için yoÄŸun giriÅŸimlerde bulunacaklarını iddia eden ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı’nın aynı salonda yaptığı konuÅŸmanın ardından konuÅŸtu.

ABD Ve Ä°srail Neden Bu Kadar Korkuyor?

Ä°srail ve ABD’nin kapıldığı bu dehÅŸet, Suriye hava savunma sisteminin Ä°srail’in F-16 savaÅŸ uçağını kullanım tarihi 30 yıl önce biten eski bir füze ile hedef alarak düşürmesinden kaynaklanıyor. Ayrıca bu korku, birçok Arap ülkesi göz ardı edip Ä°srail’in hala askeri olarak güçlü olduÄŸuna vurgu yaparken söz konusu askeri baÅŸarının önemini gösteriyor.

Kendi askeri depolarında nükleer baÅŸlıklar, füzeler ve uçaklar bulunduran Ä°srail bir üstün askeri güç olarak neden bu kadar ABD ve Batı’nın yaptırımları altındaki Ä°ran’dan korkuyor?

Ä°srail niçin 7 yıl süren ve ABD, Arap ve Avrupa müttefikleri Suriye’ye karşı tüm askeri ve mali gücünü kullandıkları bir savaÅŸtan çıkmak üzere olan Suriye ve Hizbullah’tan korkuyor?

Netanyahu ne için Münih Konferansı’nda konuÅŸma yaparken, Suriye’nin eski bir füzesiyle imha edilen Ä°srail savaÅŸ uçağının bir parçasını veya uçaÄŸa isabet eden füzenin bir parçasını eline almadı?

Ä°srail ve ABD’nin Netanyahu’nun; “Ä°srail Ä°ran’a terörizm ipini boÄŸazına atmasına izin vermeyecek” ÅŸeklinde tabir ettiÄŸi korkusu, Ä°ran’ın ABD ve Ä°srailli müttefiklerine karşı stratejisini baÅŸarılı biçimde kullandığını gösteriyor.

Ä°ran’ın Ä°srail Ä°le Mücadele Gücü

Ä°ran’ın stratejisi, düşman Ä°srail ile mücadeleye dayalıdır ve bu baÄŸlamda inanç, askeriye ve sahadaki gücünün yanı sıra fedakarlık için sınırsız hazırlığa sahiptir.

Kayda deÄŸer baÅŸka bir konu ise, Hizbullah’ın Ä°srail’e karşı silahlı gruplar oluÅŸturulmasında en büyük bölgesel model olmasıdır. ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı da bu konuya iÅŸaretle Hizbullah’ın Irak, Suriye ve Yemen’de doÄŸmak ve çoÄŸalmakta olduÄŸunu söyledi.

Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah da bir süre önce yaptığı konuÅŸmada büyük özgüven içinde gülümseyerek şöyle dedi; Lübnan Savunma Yüksek Konseyi yeÅŸil ışık yakarsa, Hizbullah saatler içinde Ä°srail’in Akdeniz’deki petrol ve doÄŸalgaz platformlarını yok etmeye hazırdır.

Netanyahu, Nasrallah’ın söylediÄŸi her ÅŸeyi yerine getirdiÄŸini çok iyi biliyor ve Ä°srail savaÅŸ botunun 2006 yılında Lübnan açıklarında nasıl imha edildiÄŸini unutmuÅŸ deÄŸil.

Sonuç olarak ÅŸunu ifade etmek gerekiyor ki; Netanyahu’nun boÄŸazına sarılan ip, terörizm ipi deÄŸil, yasal direniÅŸ ipinin Netanyahu’nun iÅŸgalciliÄŸine karşı ipidir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.