İran’ın ham petrol ve doğalgaz sektörü ihracat rakamlarında rekor kırıldı

  • 02 Eylül 2015
  • 915 kez görüntülendi.
İran’ın ham petrol ve doğalgaz sektörü ihracat rakamlarında rekor kırıldı

İran’a karşı uygulanan yaptırımların devam etmesine rağmen İran’ın ham petrol ve doğalgaz sektörü ihracat rakamlarında rekor kırıldı.

İran İslam Cumhuriyeti Petrol Bakanlığı bir rapor halinde petrol ve doğalgaz ihracatı ile ilgili statistikleri yayınladı. Bu raporda “İran’ın ham petrol ve doğalgaz sektörü ürünleri ihracatı %14 artarak günde 1 milyon 364 bin varile ulaşmıştır” diye bildirildi.

İran ham petrol ve doğalgaz ürünleri ihracatı geçen yılda günde yaklaşık 1 milyon 200 bin varil kadardı ve bu yıl geçen yıla kıyasla günde 164 bin varil kadar arttı.

Ham petrol ve doğalgaz sektörü ürünleri ihracatının artmasıyla birlikte İran’ın zenginleştirilmiş gaz üretimi 760 milyon metreküp seviyesine ulaştı. Bu artışın asıl nedeni Güney Pars Enerji Sahası’nın 12. ve 15. ila 18. fazlarının kullanıma geçmesinden kaynaklanıyor. Ayrıca Petrol Bakanlığı, Güney Pars Eenerji Sahası’nın hazırlanmakta olan fazlarının kullanıma geçmesi için 29 milyar dolardan daha fazla bir bütçe ayırdı.

İran İslam Cumhuriyeti Petrol Bakanlığı’nın ham petrol ihracatında artış yaşanmasına ilişkin yayınladığı rapor ile birlikte Bloomberg de bir açıklama yaptı. Bloomberg’in açıklamasında “İran petrol üretimi bu yılın Ağustos ayında günde 50 bin varil artmış ve günde ortalama 2 milyon 900 bin varil düzeyine çıkmıştır. Bu da İran’ın petrol üretiminin 2012 Temmuz’undan beri en çok üretim miktarı anlamına geliyor” bilgilerine yer veriliyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.