İran’ın insani yardımları Bangladeş’e ulaştı

  • 16 Eylül 2017
  • 1.140 kez görüntülendi.
İran’ın insani yardımları Bangladeş’e ulaştı

İran İslam Cumhuriyeti Kızılay Kurumu’nun Myanmarlı müslümanlar için gönderdiği ilk parti insani yardım Bangladeş’e ulaştı.

İRNA’nın haberine göre, İran Kızılay Kurumu’nun gönderdiği 40 tonluk insani  ilk yardım, ilaç, gıda (pirinç, yağ, çay ve şeker) çadır, battaniye, gibi yaşam malzemelerinden  oluşurken, bu yardımlar dün Bangladeş’in Chittangong havalimanına indi.

İran dışişleri bakanının Asya ve Okyanusya işleri yardımcısı İbrahim Rahim Pur, sözkonusu yardımla birlikte Bangladeş’e giderken, ”bu ziyaretinde Myanmarlı müslümanların sıkıntılarının bir bölümünü halletme ve onların sorunlarını inceleme ve onlara yardım gönderilmesi yollarını ele alma ve de onların mesajını dünyaya ulaştırma ümidini dile getirdi.

İran dışişleri bakan yardımcısı, İran cumhurbaşkanı ve İran dışişleri bakanının da, BM’nin yakında yapılacak Genel Kurul oturumunda Myanmarlı müslümanların durumunu gündeme getireceklerini söyledi.

25 ağustos tarihinden beri Myanmarlı müslümanlara yönelik  Myanmar ordusu ve radikal budistlerin artan cinayet ve saldırılarında binlerce müslüman katledilirken binlercesi de yaralandı ve 380 binden fazla Myanmarlı müslüman da Bangladeş’e sığınmak zorunda  kaldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.