İran’ın Irak büyükelçisi: Hüseyni Erbain büyük bir gösteridir

  • 15 Kasım 2016
  • 926 kez görüntülendi.
İran’ın Irak büyükelçisi: Hüseyni Erbain büyük bir gösteridir

İran’ın Irak büyükelçisi Hüseyin Danaifer, Hüseyni Erbain’in büyük bir gösteri olduğunu ve dünyada da ender olduğunu söyledi.

Danaifer, dün  İran’ın güneyinde  yer alan Çezzabe sınır gümrüğünü ziyaretinde İRNA ajansına yaptığı açıklamada, Hüseyni Erbain’in bu yıl geçmişe göre  daha görkemli olacağını söyledi.

İran büyükelçisi, Erbain’in mesajının  bütün dinler arasında vahdet, dostluk ve barış olduğunu belirterek, Hüseyni Erbain’in  ilahi dinler arasında ortak görüşün simgesi olduğunu çünkü Irak’ta müslümanların yanısıra diğer din mensuplarının da Erbain  ziyaretçileri arasında Erbain’e katıldıklarını söyledi.

İran büyükelçisi, Irak’ın mevcut güvenlik şartlarında ziyaretçilerden  Irak’a seyahatleri boyunca son derece dikkatli olmalarını isterken,  Irak hükümeti ve güvenlik güçlerinin  tavsiyelerini dikkate almaları gerektiğini söyledi.

20 kasım tarihinde Irak’ın Kerbela kentinde düzenlenecek Erbain merasimleri münasebetiyle Irak dışından ve içinden milyonlarca insan Kerbela’ya akın etmiş  bulunuyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.