Ä°ran’ın Irak büyükelçisinden ülke temsilcilerine anti-Siyonist yasayı çıkardıkları için tebrik

  • 28 Mayıs 2022
  • 228 kez görüntülendi.
Ä°ran’ın Irak büyükelçisinden ülke temsilcilerine anti-Siyonist yasayı çıkardıkları için tebrik

Ä°ran’ın Irak büyükelçisi, parlamento üyelerini iÅŸgalci Siyonist rejimle iliÅŸkilerin normalleÅŸtirilmesini suç sayan bir yasayı kabul ettikleri için takdir etti.

Irak parlamentosu 26 Mayıs Perşembe günü, Siyonist rejimle ilişkilerin normalleşmesini yasaklayan bir yasa tasarısını onayladı.
Bu kanunun en önemli maddelerinden biri, Siyonist rejim İsrail ile her türlü siyasi, güvenlik, ekonomik, teknik, kültürel, sportif ve bilimsel işbirliğinin her ne ad altında olursa olsun suç sayılmasıdır.
Habere göre, yasayla ilgili nihai oylama öncesinde Iraklı milletvekilleri önce yasanın baÅŸlığını deÄŸiÅŸtirerek, “Siyonist rejimle iliÅŸkilerin normalleÅŸtirilmesine yönelik Suçlama Yasası” baÅŸlığı altında oy kullandı.
Ä°ranlı Öğrenciler Haber Ajansı’na (ISNA) göre, Ä°ran Ä°slam Cumhuriyeti’nin Irak Büyükelçisi Muhammed Kazım el-Sadık, Cuma günü Irak parlamentosunda Irak halkına “normalleÅŸmeyi suçlayan tarihi yasa” konusundaki oylamaları üzerine attığı tweette, Irak halkının Ä°slam Ãœmmeti’nin hassas konularındaki gururlu ve cesur duruÅŸlarının takdire ÅŸayan olduÄŸunu bildirdi./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.