İran’ın Irak Elçisi: Bölgedeki sahte çatışmalar Filistin meselesini unutturmak içindir

  • 11 Haziran 2018
  • 1.254 kez görüntülendi.
İran’ın Irak Elçisi: Bölgedeki sahte çatışmalar Filistin meselesini unutturmak içindir

İran’ın Bağdat Büyükelçisi İrec Mescidi, bölgedeki sahte çatışma ve ayrışmaların hedefinin Filistin meselesini unutturmak ve İslam ümmetinin kapasite ve imkanlarının yok edilmesi için olduğunu söyledi.

Bağdat’ta “Kudüs Başkentimiz” isimli toplantıda konuşan Mescidi, Filistinli tüm grupları birlik, beraberliğe ve direniş cephesinde direnmeye davet ederek, Siyonist rejimle açık ve gizli şekilde işbirliği bu sürecin sonuçsuz olduğunu gösterdiğini söyledi.

Siyonist rejim karşısında 2000, 2006 ve 2009 yılında elde edilen zaferlerin Filistin kurtuluşunun direniş ile gerçekleşebileceğini gösterdiğini ifade eden Mescidi, İmam Humeyni’nin Ramazan’ın son Cuma Gününü, Kudüs Günü ilan etmesinin Siyonist rejimin Filistin meselesini unutturma çabasını hezimete uğrattığını söyledi.

Mescidi, ‘’ABD Cumhurbaşkanının ülkesinin Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıması BM Güvenlik Konseyi, BM Genel Kurul, İslam İşbirliği Teşkilatı, Bağlantısızlar karlarına ve 1.5 milyar Müslüman’ın duygularına karşı gelmektedir’’ dedi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.