İran’ın Karakas büyükelçisi: ABD’nin tek yanlı yaptırımları işlerliğini kaybetti

  • 27 Mayıs 2020
  • 7.403 kez görüntülendi.
İran’ın Karakas büyükelçisi: ABD’nin tek yanlı yaptırımları işlerliğini kaybetti

İran’ın Karakas büyükelçisi Huccetullah Sultani, İran ve Venezuela’nın bağımsız siyasetler izleyen ülkeler olduklarını belirterek, ‘İran’ın Venezuela’ya benzin taşıyan yakıt gemilerini göndermesi uluslararası toplum için zaferdir’ dedi.

İran’ın Venezuela büyükelçisi Huccetullah Sultani, İran’ın Venezuela’ya gönderdiği 5 gemiden ikisinin Venezuela’ya ulaştığını belirterek, ‘son günler iki ülke halkı için tarihi ve büyük günlerdir’ diyerek, ‘ABD’nin İran ve Venezuela’ya karşı tek yanlı yaptırımların işlerliğini kaybettiğini’ söyledi.

İran büyükelçisi, İran’ın gönderdiği benzin yüküne karşı Venezuela’dan İran’a 9 ton altın intikaline dair haberlerin yalan olduğunu belirterek, ”batılı medya kuruluşlarının uluslararası kamuoyunun düşüncelerini saptırmak için İran ve Venezuela aleyhinde olumsuz program yaptıklarını söyledi.

Sultani, petrole karşı gıda, kahve, kakao ve diğer ürünlerle takas ticareti imkanlarının olduğunu belirterek, ‘Ama, düşman medya kuruluşları İran’ın Venezuela’ya altın karşılığında yakıt gönderdiği’ şeklinde kasıtlı yalan haberler yaptığını söyledi.

İran İslam Cumhuriyeti Venezuela halkı ve devletiyle dayanışma amacıyla, Amerika’nın iktisadi muhasarasındaki Venezuela’ya 5 gemiyle benzin gönderirken bu gemilerden üçü Venezuela’ya ulaştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.