İran’ın kök hücre alanındaki ürünlerinin ihracatında artış

  • 28 Ağustos 2016
  • 824 kez görüntülendi.
İran’ın kök hücre alanındaki ürünlerinin ihracatında artış

İran ilim, araştırma ve teknoloji bakanı Muhammed Ferhadi, İran’ın kök hücre alanında faaliyet gösteren şirketlerin yurt dışına ihracatlarının 130 milyon doları geçtiğini söyledi.

İRNA’nın haberine göre, Ferhadi, dün,  İran’ın Simnan kenti üniversitesinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, İran’da kök hücre şirketlerinin  2013 ve 2014 yıllarındaki ihracatlarının toplamda  5 milyon dolar olduğunu ama bu rakamın 2015’te yaklaşık 50 milyon dolara yükseldiğini  söyledi.

Ferhadi, kapsamlı ortak eylem planı olarak bilinen  nükleer anlaşmadan sonra  oluşan yeni şartlarda olumlu havanın her geçen gün arttığını ve bu doğrultuda  İran üniversitelerinin uluslararası alanda olumlu tepki aldığını ve Avrupa’nın  gelişmiş  ülkelerinin üniversitelerinin   İran üniversiteleriyle  işbirliklerinin olduğunu söyledi.

İran ilim, araştırma ve teknoloji bakanı, dünyanın önemli üniversiteleriyle ortak öğretim,  araştırma merkezlerinin oluşturulması ve ortak eğitim dönemleri ve ilmi alanda karşılıklı işbirliğinin de programlarında olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.