İran’ın Kuveyt Büyük elçisi: İmam Humeyni (ks)’nin kişiliği öz Muhammedi İslam’ın bir yansıması

  • 03 Haziran 2017
  • 1.333 kez görüntülendi.
İran’ın Kuveyt Büyük elçisi: İmam Humeyni (ks)’nin kişiliği öz Muhammedi İslam’ın bir yansıması

İran İslam Cumhuriyeti kurucusu rahmetli İmam Humeyni’nin vefatı yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törende konuşan İran’ın Kuveyt Büyük elçisi, İmam Humeyni (ks)nin kişiliği öz Muhammedi İslam’ın bir yansıması olduğunu bildirdi.

dün öğleden sonra İran’ın Kuveyt büyük elçiliğinde Kuveytli dini, siyasi, kültürel ve sosyal şahsiyetlerin yanı sıra Kuveyt meclisi milletvekilleri ve Kuveyt mukimli İranlıların katılımıyla rahmetli İmam Humeyni’nin vefatının 28. vefat yıl dönümü amacıyla özel bir merasim düzenlendi.

Bu merasimde bir konuşma yapan İran’ın Kuveyt Büyük elçisi Alirıza İnayeti, rahmetli İmam Humeyni’nin, şiddet, aşırıcılık ve fitneciliğin reddedildiği İslami medeniyet düşüncelerine dayalı bir mektebin temellerini attığını, Allah Taala’ya tevekkül ederek ve halkın kudretinden yardım alarak bu inkılaba hayat bahşettiğini ve şimdi de İslam İnkılabı rehberi Ayetullah Hamanei’nin onun hareketinin devam ettiricisi olduğunu bildirdi.

Bu törende konuşan Kuveyt’in tanınmış hatiplerinden Abdullah Deşti ise, İmam Humeyni’nin haykırışlarının halen kulaklarda çınlamakta olduğunu ve bu haykırışların halen ümmeti müstekbirlik sultasından kurtarmak istediğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.