İran’ın Kuveyt Elçiliğinden Yalanlama: Abdoli grubuyla hiç bir ilişkimiz yok

  • 06 Ağustos 2017
  • 1.348 kez görüntülendi.
İran’ın Kuveyt Elçiliğinden Yalanlama: Abdoli grubuyla hiç bir ilişkimiz yok

İran İslam Cumhuriyeti’ni Kuveyt büyük elçiliği, Tahran’ın firari Abdoli grubu üyeleriyle ilişki içinde olduğuna dair Kuveyt basınında yer alan haberleri asılsız niteleyerek, İran’ın bu örgütle hiç bir ilişkisinin bulunmadığını bildirdi.

Kuveyt basını ismini açıklamadıkları kaynaklara dayanarak, Abdoli örgütü sanıklarının İran elçiliği tarafından çıkarılan diplomatik pasaportlarla Kuveyt’ten çıktıklarını ve onlardan bir grubun da İran’ın Kuveyt büyük elçiliğine saklandığını iddia etmişlerdi.

Fars haber Ajansının bildirdiğine göre İran’ın Kuveyt Büyük Elçiliği yaptığı yazılı açıklamada bu iddialarının asılsız ve gerçek dışı olduğunu hatırlatarak, İran dışişleri bakanlığı aracılığı ile, bu iddialar hakkında gereken kararların alınacağını bildirdi.

Bundan önce de İran’ın Kuveytteki elçiliği, Kuveyt gazetelerinin birinde yer alan asılsız haber ve suçlamaları yalanlamıştı.

2016 yılında Kuveyt, ülkenin el-Abdoli bölgesinde silahlı bir grubun üyelerini tutuklamış ve o dönemden şimdiye kadar bu örgütün İran ile ilişkili olduğu iddiasını ortaya atmıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.