İran’ın Londra Büyükelçisi Beidinejad: KOEP’i alternatif bir planla değiştirmek için bir neden yoktur

  • 16 Ocak 2020
  • 3.723 kez görüntülendi.
İran’ın Londra Büyükelçisi Beidinejad: KOEP’i alternatif bir planla değiştirmek için bir neden yoktur

İran’ın Londra Büyükelçisi Hamid Beidinejad, İngiltere Başbakanı Boris Johnson’un Kapsamlı Ortak Eylem Planının (KOEP) Trump anlaşması ile ilgili planını reddederek, ‘’Madem KOEP vardır, yeni bir anlaşma yapılması için bir neden yoktur. ‘’ dedi.

Beidinejad İngiltere 4. Haber Kanalına verdiği demeçte, ‘’KOEP henüz mevcuttur ve KOEP üyesi 3 Avrupa ülkesi diplomasi ile ihtilafların çözülmesinde ısrar ediyorlar. ‘’ dedi.

Beidinejad, KOEP Ortak Komisyonun işaretle komisyon toplantıları çerçevesinde anlaşma ile ilgili sorunların ve Avrupalı tarafları taahhütleri nasıl uygulayabilecekleri meselesinin gündeme gelebileceği söyledi.

İran’ın KOEP çerçevesindeki adımlarının anlaşmayı ortadan kaldırmak için olmadığını ifade eden Beidinejad, ‘’Biz diplomasi için yolu açık bıraktık ve umarım Avrupalı ortaklarımız hassas şartta olduğumuzu algılarlar ve taahhütlerini uygularlar. Zira KOEP’e taraf olmak taahhüt olmaksızın mümkün değildir ve kalıcı da olmaz. ‘’ dedi.

Beidinejad, KOEP’in yerine Trump ile anlaşma meselesine değinerek, ‘’Bu bir düşüncedir ve bizim için bunun boyutları belli değildir. ‘’ dedi.

KOEP’in uluslararası ve çoklu bir anlaşma olduğunu ifade ede Beidinejad, İran’ın nükleer müzakerelerde ABD’nin hükümeti ile müzakere ettiğini ve bu konuya mevcut Beyaz Saray yönetimi açısından bakılmaması gerektiğini söyledi.

General Süleymani’nin terörü sorası İran ve Amerika’nın savaş eşiğine geldiğini ifade eden Beidinejad, İran’ın Amerikan üssüne saldırı sonrası o ülkenin tepki vermesi durumunda başka hedeflere saldırdı planı olmadığını ilan ettiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.