İran’ın Meşhed kentinde şiddetli deprem

  • 05 Nisan 2017
  • 1.353 kez görüntülendi.
İran’ın Meşhed kentinde şiddetli deprem

İran’ın Meşhed kentinde şiddetli bir deprem meydana geldi. Deprem ve sarsıntılar tüm kentte hissedilirken halk, sokaklara çıktı.

İran’ın Meşhed kentinin “Sefid Sang” bölgesinde saat 10: 39’da şiddetli bir deprem meydana geldi. Deprem ve sarsıntılar tüm kentte hissedilirken halk, sokaklara çıktı.

Yeraltının 10 kilometre derinliğinde 60.26 derece genişlik ile 35.83 derece uzunlukta gerçekleşen bu depremin büyüklüğü 6 richter olarak açıklandı.

Büyük deprem sonrası art arda gelen sarsıntılar halkın sokaklara çıkmasına neden olmuştur. Deprem sonucu bazı evlerin camları kırılırken telefon bağlantılarında da arasıra sorunlar yaşandığı bildirildi.

Yardım ve Kurtarma Kuruluşu Operasyon Sorumlusu Şahin Fathi’nin açıklamalarına göre, kurtarma ekipleri en kısa zamanda bölgeye sevk edildi. Ayrıca Feriman kentinde meydana gelen bu depremin ardından art arda gelen sarsıntılar devam ediyor.

Deprem bölgesinden gelen son haberlere göre, bazı binaların çatılarıyla duvarlarında çatlak oluştuğu ve caddelerdeki asfaltın da hasar gördüğü bildirildi.

İran Havacılık Kurumu Başkanlığı’ndan gelen bir açıklamada, Meşhed’e yönelik uçak seferleri devam etmektedir ve herhangi bir erteleme veya sefer iptalı söz konusu değil. Bunlara ilave, tren seferlerinin de rutin programlar çerçevesinde devam eildiği açıklandı.

Mehr Haber Ajansı’nın deprem bölgesinden edindiği bilgilere göre, bazı binaların çöktüğü haberine ulaşıldı. Olayların devamında ise hava ve kara acil müdahale ekiplerinin bölgeye sevk edildiği bildirildi.

Şimdiye dek meydana gelen muhtemel hasarlar konusunda detaylı bir bilgi paylaşılmazken, enkazda arama ve acil yerleştirme ekiplerinin hazır olduğu biliniyor.

Kızılay’dan tüm kamu kuruluşlarına hazırlıklı olma çağrısı yapılıyor. Güney, Kuzey ve rezevi Horasan eyaletlerindeki tüm hastanelerde gereken hazırlıklar yapılmaktadır.

Olay yerinden gelen son bilgilere göre şimdiye dek 1 kişi hayatını kaybederken 4 kişi de yaralı olarak bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.