İran’ın OPEC temsilcisi: Suudi Arabistan petrol üretimini 2 milyon varil artırma kapasitesine sahip değil

  • 01 Temmuz 2018
  • 1.349 kez görüntülendi.
İran’ın OPEC temsilcisi: Suudi Arabistan petrol üretimini 2 milyon varil artırma kapasitesine sahip değil

İran’ın Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) Temsilcisi, dün yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Donald Tramp’ın Suudi Kralı Salman bin Abdulaziz’den petrol üretimini günde 2 milyon varil artırması yönündeki talebine tepki olarak, Arabistan’ın böyle bir kapasiteye sahip olmadığını söyledi.

İRNA’nın haberine göre, Hasan Kazımpur Erdebili, “Elbette, Suudi Arabistan bunu yaparsa, OPEC’ten ayrılması manasına gelir” dedi.

İran’ın OPEC temsilcisi, örgütün 15 üyesinin 22 Haziran’daki Viyana’da 117. OPEC toplantısında, petrol üretiminin 1 milyon 200 bin varil düşürülmesi, böylece üretim tavanının 32,5 milyon varil seviyesine getirilmesi kararını verdiğini belirtti.

Trump, dün sabah Twitter’da yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan Kralı’nın petrol üretimini 2 milyon varil artırmayı kabul ettiğini bildirdi.

ABD Başkanı, İran ve Venezüella’nın petrol üretimlerini düşürmelerinin sonucunda böyle bir girişimde bulunduğunu iddia etti.

Amerika, İran’la varılan nükleer anlaşmadan ayrıldıktan sonra İran aleyhinde 3 ve 6 aylık yaptırımların yeniden başlayacağını bildirmiş ve bu doğrultuda İran’ın petrol ihracatının sıfırlanacağını hedef aldıklarını bildirmişti.

İran petrol bakanı Zengene, 19 Haziran’da Viyana’da yaptığı açıklamada, Trump’ın açıklamalarına tepki olarak Trump ve Amerika’nın petrolü diğerlerine karşı bir silah ve siyasi araç olarak kullanılmaması gerektiğini bildirmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.