İran’ın petrol üretimi artış gösterdi

  • 12 Eylül 2015
  • 660 kez görüntülendi.
İran’ın petrol üretimi artış gösterdi

İran Arvandan Petrol ve Doğalgaz Şirketi Genel Müdürü, Batı Karun petrol sahaları’nda petrol üretiminin 100 bin varil kadar arttığını bildirdi.

Arvandan Petrol ve Doalgaz Şirketi Genel Müdürü Sultan Kemali, Batı Karun petrol sahalarındaki petrol üretiminin arttığı rakamlara ilişkin “Şuanda ülkenin petrol sahalarında 156 milyar varil petrol ve doğalgazı çıkarıp üretebiliriz” diye belirtti.

Sözkonusu petrol miktarının ülke petrol rezervlerinin sadece %15’ini oluşturduğunu ve yeni yöntemlerle bu seviyeyi artırmanın münkün olacağını dile getiren Arvandan Petrol ve Doalgaz Şirketi Genel Müdürü Sultan Kemali “156 milyar varil petrol ve doğalgaz arasından 102 milyar varili petrol ve gerisi doğalgazdır” diye konuştu.

Arvandan petrol ve doğalgaz sahasının genişliğinin 5 bin kilometrekare olduğunun altını çizen Arvandan Petrol ve Doalgaz Şirketi Genel Müdürü Sultan Kemali “Batı Karun petrol sahasının önemi komşu ülkelerimizle ortak petrol sahaları bulundurduğundan kaynaklanıyor ve ülkemizde bulunan toplam ortak kara petrol sahasının %60’ı Arvandan petrol sahasında yer alıyor” diye ifade etti.

Çevre koruma ve sınır güvenliği konusunda ortak komitelerin oluşması gerektiğine işaret eden Arvandan Petrol ve Doalgaz Şirketi Genel Müdürü Sultan Kemali” Bu tür komitelerin oluşması, eyaletlerdeki bazı sorunları gidermekte katkıda bulunur” ifadesini kullandı.

Arvandan Petrol ve Doalgaz Şirketi Genel Müdürü Sultan Kemali ayrıca “2025 yılında Batı Karun petrol sahasından günde 1 milyon 400 bin varil petrol üretmeyi planlıyoruz” diye ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.