İran’ın Şanghay İşbirliği Örgütüne Üyeliği Önündeki Engeller kalktı

  • 23 Kasım 2016
  • 1.292 kez görüntülendi.
İran’ın Şanghay İşbirliği Örgütüne Üyeliği Önündeki Engeller kalktı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) Özel Temsilcisi, İran’ın Şanghay İşbirliğgi Örgütüne üyeliği önündeki engellerin kalktığını bildirdi.

El-Alem televizyonunun bildirdiğine göre İnterfoks haber ajansına açıklamada bulunan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) Özel TemsilcisiBahtiyar Hakimov, Şanghay işbirliği örgütünün yakın gelecekte İran’ın üyelik talebini gözden geçirebileceğini bildirdi.

Sputnik haber ajansı ise söz konusu Rus diplomattan naklen, İran’ın üyelik talebinin incelenmesinin gündemde olduğunu, İran’ın uzun zamandan beri yaptırıma tabii tutulduğunu ama artık Rusya ve öteki tüm büyük ortaklarının İran’ın üyeliği önündeki engellerin tamamen kaldırıldığını bildirdi.

Öteki ortaklarla görüşmeler sürecinin devam ettiğini ve bu talebin de yakında ele alınmasını temenni ettiğini belirten Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) Özel TemsilcisiBahtiyar Hakimov, İran’ın üyeliğinin şimdiye kadar gecikmesinin nedeninin BM Güvenlik konseyinde İran’a karşı yaptırım kararının mevcut olmasından kaynaklandığını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.