İran’ın Silahla donatılmış İHA’sı ABD savaş gemisi üstünde uçtu

  • 11 Şubat 2016
  • 966 kez görüntülendi.
İran’ın Silahla donatılmış İHA’sı ABD savaş gemisi üstünde uçtu
ABD savunma Bakanlığı, iç belgelerine,İran’ın silahla donatılmış İHA’sının Fars körfezi sularında Harry Truman savaş gemisi üzerinde uçuşunu resmen ilan etti.

Fars haber ajansı dün, ABD Savunma Bakanlığının kendi belgelerine dayanarak verdiği haberde, geçtiğimiz miladi yılda bir İran İHA’sının fars körfezinde ABD savaş gemisi üzerinde uçuş yaptığını resmen ilan ettiğini belirtti.

Associated Press’in serbest bilgileri yasalarına göre ellerine ulaşan belgelere göre, 2014 yılından beri Fars körfezi sularında ilk kez bir İran İHA’sının ABD savaş gemisi üzerinde uçuşa geçtiğini belirtti.

Bu habere göre, ABD Savunma Bakanlığı video bandında, İran savaş uçağının Harry Truman savaş gemisi üzerinde uçuş yapmasını kaydetmiş bulunuyor.

ABD Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada, en son Eylül 2014 yılında İran’a ait İHA’nın o dönemde Fars körfezi sularında olan George Bush gemisi üzerinde uçuş yaptığı belirtildi.

Bilindiği gibi İran İslam Cumhuriyeti Ordusu Şubat 2016 yılı başlarında yaptığı açıklamada, ABD savaş gemisi üzerinde uçuş yapan bir İran İHA’sını bazı görüntüler kaydettiğini belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.