İran’ın tartışılmaz ilkesi, Direniş Ekseni’ni desteklemektir

  • 02 Eylül 2015
  • 717 kez görüntülendi.
İran’ın tartışılmaz ilkesi, Direniş Ekseni’ni desteklemektir

İran’ı ziyaret eden Lübnan’ın birkaç parti ve siyasi şahsiyetleri İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Arap ve Afrika Bölgelerinden Sorumlu Yardımcısı Hüseyn Emir Abdullahiyan ile bir araya geldi.

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Emir Abdullahiyan, Lübnan heyetiyle yaptığı görüşmede “İran İslam Cumhuriyeti’nin değişmez ilkesi bütün ülkelerle ve özellikle İslami, komşu ve bölge ülkeleriyle ilişkileri genişletmektir” diye konuştu.

Nükleer Anlaşma sonrası bölgenin kritik durumuna ve Siyonist İsrail’in bölgedeki çatışmaları alevlendirmek istediğine işaret eden Emir Abdullahiyan, Direniş Ekseni’ni desteklemeyi ve terörle mücadeleyi İran’ın tartışılmaz politikaları arasında olduğunu belirterek “İran İslam Cumhuriyeti daima bölgenin istikrarı ve günveliği için çabalıyor ve bölgeyi istikrarsızlığa sürükleyen her türlü girşimle muhaliftir” diye vurgladı.

Bölgede var olan krizlere değinen İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Emir Abdullahiyan “İran İslam Cumhuriyeti bu krizlerin sona ermesi için sürekli siyasi yöntemin geçerli olduğunu belirtiyor” ifadesini kullandı.

Bölgeyi müdahale etmekle ve askeri saldırılarla şiddet batağına sokan ülkeleri eleştiren Emir Abdullahiyan “Suudi Arabistan’ın Yemen’e saldırması tamamen yanlış ve Arap bir ülkeye yakışmayan eylemdir ve İran İslam Cumhuriyeti bu krizin bitmesi için her türlü faaliyet yapmaya hazırdır” diye ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.