İran’ın temel siyaseti; Bölge ve dünyada barış ve istikrarın sağlanması

  • 18 Ekim 2017
  • 1.141 kez görüntülendi.
İran’ın temel siyaseti; Bölge ve dünyada barış ve istikrarın sağlanması

İran’ın Moskova Büyükelçisi, Tahran’ın asıl siyasetinin bölge ve tüm dünyada barış ve istikrarın sağlanması esasına dayandığını ve bu konuda hiç bir hakaret ve baskıya tahammül edemeyeceğini bildirdi.

Dün Moskova’da düzenlenen “İran-Rusya nükleer İşbirliğinde 25. Yıl ve karşımızdaki Ufuklar” isimli konferansta konuşan İran’ın Moskova Büyükelçisi Mehdi Senai, İran İslam Cumhuriyeti yönetiminin bölgede barış ve istikrara yol açacak her türlü yapıcı girişimi olumlu karşıladığını bildirdi.

tahran_Moskova arasındaki işbirliği sürecinin giderek gelişmekte olduğunu belirten Mehdi Senai, son yıllarda iki ülke arasında nükleer enerji alanında teknik işbirliklerinde önemli artışın olmasının yanı sıra iki ülkenin uluslararası kuruluşlar nezdinde özellikle KOEP nükleer anlaşmanın sağlanması konusunda da önemli işbirliğinde bulunduklarını söyledi.

ABD başkanı Trump’ın İran aleyhindeki açıklamalarının da fütursuzca ve gerçeklerden uzak açıklamalar olduğunu belirterek, Rusya’nın dünyanın önemli ve etkili bir ülkesi olarak bu anlaşmaya tam destek verdiğini ve anlaşmanın ihlal edilmesinin engellenmesi yönünde önemli adımlar attığını söyledi.

Rusya dışişleri bakanı Sergey Lavrov ise bu konferansta yaptığı konuşmada, KOEP aleyhindeki girişimlerin başarısız sonuçlanacağını bildirerek Amerika’nın İran’ın aksine KOEP karşısındaki sorumluluklarını yerine getirmediğini bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.