İran’ın Türkiye Büyükelçisi: Şehit Kasım Süleymani’nin intikamı doğru zamanda alınacak

  • 10 Ocak 2023
  • 77 kez görüntülendi.
İran’ın Türkiye Büyükelçisi: Şehit Kasım Süleymani’nin intikamı doğru zamanda alınacak

İran’ın Türkiye Büyükelçisi, Kasım Süleymani’nin şehadetinin üçüncü yıldönümüne atıfta bulunarak, “Bu, yabancı bir ülkenin topraklarında misafirken şehit olan bir terör devletinin, yani Amerika’nın eliyle yapılmış bir terör eylemidir ve doğru zamanda ABD hükümetinden intikam alınacaktır.” dedi.

İran İslam Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Muhammed Ferazmend, TV 5 haber kanalına verdiği röportajda; Türkiye-İran ilişkileri, İran’daki gelişmeler ve General Kasım Süleymani’nin şehadetinin 3. yıl dönümü ile ilgili açıklamalarda bulundu.
İran’ın Ankara Büyükelçisi, son protestolar sırasında yabancı Farsça medyanın kışkırtmasına atıfta bulunarak, “Olayların kışkırtılmasında yabancı kurum ve kuruluşlar rol oynamıştır. Son olaylarda, Batı ve İran’ın olağan düşmanları, daha önce olduğu gibi, doğal olmayan bir şekilde sahneye çıktı. İran’a karşı hibrit bir savaştı. Medya özellikle olayları büyüterek İran’da kaos ortamı yaratmaya çalışıyor. Batı medyası ve diğer medya da bu durumu ağırlaştırmaya, meseleleri istismar etmeye ve ülke içinde güvensizlik yaratmaya çalıştı.” dedi.
Ferazmend, Türkiye-İran ilişkilerine de değinerek, iki ülke arasındaki büyük ticari hedefleri hatırlatırken, “2021 yılında iş ilişkilerimizde rekor kırıldığını gördük. İki ülkenin liderleri 30 milyar dolarlık bir ticaret hacmini hedeflediler ve bu hedefe ulaşmak oldukça mümkündür.” açıklamasında bulundu.
Ekonomik ve ticari ilişkilerin gelişmesinde altyapının önemine vurgu yaparak, “Alt yapımızı hem ulaşım altyapısı, hem demiryolu altyapısı hem de doğalgaz ihracatı anlamında güçlendirmemiz gerektiğini” söyledi.
İran Büyükelçisi, General Kasım Süleymani’nin şehadetinin üçüncü yıldönümü hakkında da şöyle ifade etti: “Bu bir terör eylemidir. Kasım Süleymani bir komutandı ve yabancı bir ülkenin topraklarında misafir olduğu sırada bir terör hükümeti yani Amerika’nın terörist hükümeti tarafından şehit edildi. Doğru zamanda Amerikan hükümetinden intikam alınacaktır. Batılı ülkeler henüz ders almamış, İran İslam Cumhuriyeti ve bölge ülkeleriyle zor diliyle konuşuyorlar.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.