İran’ın UAEK Temsilcisi: İran barışçıl nükleer programı kullanmayı kendisi için bir hak olarak görüyor

  • 11 Eylül 2015
  • 943 kez görüntülendi.
İran’ın UAEK Temsilcisi: İran barışçıl nükleer programı kullanmayı kendisi için bir hak olarak görüyor

Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu İdare Heyeti toplantısında konuşan İran’ın UAEK’deki Daimi Temsilcisi Rıza Necefi “KOEP’nin asıl temeli İran ile P5+1 Grubu’nun karşılıklı taahhütlerine dayalıdır” diye konuştu.

İran ile P5+1 Grubu arasında imzalanan Nükleer Anlaşma’daki taahhütlerin yerine getirilmesi için BM Güvenlik Konseyi’nin yaklaşımının tamamen değişmesi gerektiğini dile getiren İran’ın UAEK’deki Daimi Temsilcisi Rıza Necefi “Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu İdare Heyeti’nde var olan yaklaşım da değişmelidir” diye belirtti.

Uluslararası Atom Enerjisi İdare Heyeti’nin verdiği ve İran’ın kabul etmediği bütün önceki kararların kaldırılmasını isteyen getiren İran’ın UAEK’deki Daimi Temsilcisi Rıza Necefi “KOEP, BM Güvenlik Konseyi’nin 2231 sayılı kararını onaylayarak İran’ın Nükleer Programı’nı devam etmesine karar veriyorsa UAEK İdare Heyeti de önceki kararlarını hükümsüz kılmalıdır” diye ifade etti.

İnkılap Rehberi’nin fetvasına göre İran’ın nükleer silah peşinde olmadığına işaret eden getiren İran’ın UAEK’deki Daimi Temsilcisi Rıza Necefi “Buna rağmen İran barışçıl nükleer programı kullanmayı kendisi için bir hak olarak görüyor” diye ifade etti.

İran İslam Cumhuriyeti ile Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu arasındaki işbirliğinin devam etmesinin sorunlu konular hakkında olduğunun altını çizen getiren İran’ın UAEK’deki Daimi Temsilcisi Rıza Necefi “İran verdiği taahhütlere bağlıdır ve UAEK ile İran arasındaki konuların çözülmesi için yol haritası çerçevesinde yürümeyi kendine görev edinmiştir” diye ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.