İran’ın üç kapısından Irak’a 2 milyon Erbain ziyaretçisi gitti

  • 06 Kasım 2017
  • 1.747 kez görüntülendi.
İran’ın üç kapısından Irak’a 2 milyon Erbain ziyaretçisi gitti

İran İslam Cumhuriyetinin Irak büyükelçisi İrec Mescidi, Hüseyni (S) Erbain merasimleri için İran’ın üç kapısından Irak’a 2 milyon İranlı ziyaretçinin giriş yaptığını söyledi.

İrec Mescidi, İran’ın güneybatısında yer alan Şelemçe sınır kapısını ve orada durumu yakından ziyaretinde yaptığı açıklamada, ”İran’dan bir kaç gün içinde Erbain merasimlerine katılmak için Irak’a gidecek ziyaretçi sayısının 300 ila 400 bini daha bulacağını ve böylece İran’dan Erbain için gidecek toplam ziyaretçi sayısının 2.5 milyonu bulacağını” söyledi.

Mescidi, İran’ın üç kapısından Irak’a geçişlerde  şu ana kadar bir sorun çıkmadığını ve ziyaretçilerin rahat bir şekilde Irak’a geçtiğini söyledi.

İran’ın  Irak büyükelçisi, ”İranlı ziyaretçilerin güvenlikleri konusunda da bir sorun olmadığını ve şu ana kadar yalnızca bir aracın  devrildiğini ve üç kişinin bu kaza sonucu  hayatını kaybettiğini ve 16 kişinin de yaralandığını söyledi.

İrec Mescidi,  ayrıca bu yıl ki Erbain merasiminin ve İranlı ziyaretçilerin geçmiş yıllara göre daha programlı ve düzenli olduğunu  belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. mümin dedi ki:

    Maşallah maşallah! Kerbela mesajı iradesine sahip çıkan insanlara ne mutlu! Lebbeyk ya Hüseyin lebbeyk!

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.