İran’ın UNESCO’daki elçisinden kültür miraslarının korunmasına vurgu

  • 24 Temmuz 2016
  • 1.115 kez görüntülendi.
İran’ın UNESCO’daki elçisinden kültür miraslarının korunmasına vurgu

İran’ın Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü UNESCO’daki elçisi Ahmed Celali, geleceğin istihkamı ve meşruiyetinin kültürel mirasların korunmasına bağlı olduğunu söyledi.

İRNA’nın haberine göre, Celali,  dün İran’dan iki eserin daha (Lut çölü ve İran su kemerleri) UNESCO’da dünya miraslarına kaydedilmesiyle ilgili oturumda yaptığı açıklamada,   ecdadın  miraslarına saygı gösterilmesinin gerektiğini söyledi.

İran  kültür, elsanayi ve turizm kurumundaki oturumda konuşan Celali,  bazılarının geçmişe ait kültürel mirasları yalnızca yüceltmek  ve ziynetten ibaret olduklarını düşündüklerini halbuki, kültürel mirasların bir ihtiyaç ve bugünkü yaşam için bir zaruret olduğunu söyledi.

İran’ın UNESCO’daki  elçisi, tarihin meşruiyet getirdiğini ve çoğu ülkelerin  askeri güç, para ve propaganda ile  tarih olmuşturmaya çalıştıklarını ama onların bu hedeflerinde de  başarılı olamadıklarını söyledi.

İranlı yetkili, kültürel mirasların çok önemli olduğunu belirterek bunun için eğitim ve öğretim bakanlığının  toplumu kültürel mirasla aşina etmesi gerektiğini ve bundan dolayı da çocukların daha  okul çağından itibaren bununla  tanışması  için çalışmaların yapılması gerektiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.