İran’ın yaptığı gelişmiş “Sehend” muhribi kullanıma hazır

  • 01 Aralık 2018
  • 1.520 kez görüntülendi.
İran’ın yaptığı gelişmiş “Sehend” muhribi kullanıma hazır

İran Ordusu Deniz Kuvvetleri Komutanı Tuğamiral Hüseyin Hanzadi bugün sabah saatlerinde İran’ın kendi yerli kabiliyetlerine dayanarak yaptığı “Sehend” muhribinin kullanıma hazır duruma gelmesi dolayısıyla Bender-i Abbas limanında düzenlenen törende yaptığı bir konuşmada, “Bugün İslam Devrimi’nin 40. zafer yıldönümü ile Deniz Kuvvetleri Günü anısına tamamen ülkemiz tarafından yapılan ‘Sehend’ muhribi, İran’ın Güney Filosu donanımına eklenerek kullanıma hazır hale getirildi. Söz konusu muhrip 6 senelik bir sürede yapılıp çeşitli operasyonlar ve görevleri üstlenme amacıyla kullanıma sunuldu.” ifadelerinde bulundu.

Tuğamiral Hanzadi sözlerini şöyle sürdürdü: “Dalga” ve üçüncü nesil “Cemaran” muripleri de geçenlerde İran ordusu Deniz Kuvvetleri’nin donanımına eklenmişti. Bunlara ilave olarak, “Dena” muhribini de tamir ve yeniden yapılandırma sürecinin bitmesi ardından kullanıma hazır duruma getireceğiz.

Deniz Kuvvetleri Komutanı konuşmasını şöyle sürdürdü: Bugün artık İranlı gençlerin inancı ve hırsıyla yapılan “Sehend”in baş kaldıracağı gündür. İlerleyici sistemlerimiz bir kez daha bölgeye büyük bir güvenlik kabiliyetini ithaf ediyor. Küresel sultanın ortadan kaldırılacağı tarihin yakın olduğuna inanarak, Aşura’dan edindiğimiz öğretiler sayesinde düşmanın görünüşteki gücüne diz çöktürmeyi hedefliyoruz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.