İran’ın yeni füze denemesi Siyonistleri dehşete düşürdü

  • 24 Eylül 2017
  • 1.262 kez görüntülendi.
İran’ın yeni füze denemesi Siyonistleri dehşete düşürdü

Siyonist rejim kaynakları, İran İslam Cumhuriyeti tarafından balistik “Hurremşehr” füzesinin denenmesinden İsrailli yetkililerin dehşete kapıldıklarını bildirmekteler.

Siyonist rejim Savaş Bakanı Avigdor Liberman İran’ın yeni füze denemesiyle ilgili olarak yaptığı açıklamada; “İran’ın füze denemesi, kışkırtıcı ve ABD ve müttefiklerine karşı koyma anlamına gelen bir girişimdir ve de onları test etmek için bir çabadır” ifadesini kullandı.

Liberman, bu girişimin İran’ın küresel bir güç haline gelme hayali peşinde olduğunu kanıtlayan bir girişim olduğunu ve sadece Ortadoğu değil bütün dünya ülkelerini tehdit ettiğini iddia etti.

İran’ın en yeni balistik füzesi Hürremşehr Cuma günü Tahran’da silahlı kuvvetlerinin geçit töreni sırasında görücüye çıkarıldı.

Görücüye çıkarılan Hürremşehr füzesinin başarılı biçimde test edildiğini gösteren video da medyada yayınlandı.

Batılı ülkeler, İran’ın bu füze denemesinin BM Güvenlik Konseyi’nin 2231 sayılı kararnamesine aykırı olduğunu iddia ediyor.

İran İslam Cumhuriyeti, geliştirdiği füzelerinin hiçbirinin nükleer başlık taşıyacak şekilde tasarlanmadığını bildirmektedir ve bu nedenle İran’ın füze denemeleri, BM Güvenlik Konseyi’nin kararnamesinin ihlali sayılmamaktadır.

İsrail medyası bu balistik füzenin çok kritik ve özel bir yapısının bulunduğunu ve İsrail füze savunma sisteminin bu füzeye karşı koyacak güçte olmadığını bildirmekteler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.