İran’ın yeni uzay kazanımları görücüye çıktı

  • 01 Şubat 2017
  • 1.353 kez görüntülendi.
İran’ın yeni uzay kazanımları görücüye çıktı

İslami İran Cumhurbaşkanı, uzay teknolojisi töreninde, NAHİD 1, Emiri Kebir Mesajı, ve SAMAN 1 taşıma sisteminin açılışı yaptı.

NAHİD 1 uydusu, İran’ın ilk haberleşme uydusu olup, İran uzay araştırma merkezi uydu sistemleri bölümünde tasarlanmış ve yapılmıştır.

Emir Kebir Teknik ünivertsitesi tarafından tasarlanan ve imal edilen Emir Kebir’in mesajı uydusu, yüksek kabiliyetli görüntü alma ve aldığı görüntüleri İranlı kullanıcılara aktarma yeteneğine sahip olup bu uydu İranlı taşıyıcı füzelerle fırlatılacak.

İran Uzay araştırmaları merkezinde tasarlanan ve yapılan SAMAN 1 yörüngeye taşıma sistemi vasıtasıyla  İran kendi imal ettiği uyduları uzaya gönderme imkanını yakalamıştır.

İslami İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani Milli Uzay Günü dolayısıyla bugün (Çarşamba) bu merkezi ziyaret ederek merkezin çalışmaları hakkında brifing aldı.

2008 yılında İran’ın uydu fırlatma yeteneğine  sahip ülkeler arasında yer almasını sağlayan Ümit uydusunun başarılı bir şekilde fezaya fırlatılması dolayısıyla bugün İran’da “Milli Uzay Günü” olarak isimlendirilmiş ve her yıl bu münasebetle muhtelif şekillerde kutlanmaktadır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.