İran’ın yerli üretimi roketleri belirlenen hedefleri başarıyla vurdu

  • 23 Ocak 2018
  • 912 kez görüntülendi.
İran’ın yerli üretimi roketleri belirlenen hedefleri başarıyla vurdu

İran ordusu kara kuvvetleri komutanı tuğgeneral Kiyomers Haydari, İran’ın güney ve güneydoğusunda yapılan “5. Muhammed Resulullah (s.a.v)” tatbikatının ilk gününde yerli uzmanlarca üretilen askeri silahlarla teçhizatların başarılı bir şekilde kullanıldığını açıkladı.

İran Ordusu Kara Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Kiyomers Haydari, İran’ın güney, güneydoğusu, Mekran kıyıları ve Umman Denizi’nde iki gün sürecek “5. Muhammed Resulullah (s.a.v)” tatbikatıyla ilgili yaptığı açıklamada, tatbikatın ilk gününde İran’ın kendi yapımı ‘Lebbeyk1 ‘ roketlerinin belirlenen hedefleri başarılı bir şekilde vurduğunu söyledi.

Tuğgeneral Haydari açıklamasının ayrı bir bölümünde ise, “İran’ın güneydoğusunda yer alan Mekran kıyıları ve Nikşehir mıntıkasında düzenlenen tatbikata katılan görevli subaylar çok denli kapasiteli, eğitimli ve çevik olduğunu gösterdi” ifadesini kullandı.

Bu tatbikattaki İran Ordusu Kara Kuvvetleri’nin önemli özelliklerine değinen Tuğgeneral Haydari şöyle devam etti: Söz konusu tatbikatta Savunma Bakanlığı’ndaki yerli uzmanlarca üretilen askeri silahlar ve teçhizatlar kullanıldı.

Tuğgeneral Haydari, “Bunun yanı sıra sözü geçen tatbikatta İran Ordusu tarafından kurumsallaştırılan askeri teçhizatların kullanımındaki taktik ve teknikleri uygulandı” şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.