İranlı alimlerden Pakistanlı şehitler için taziye mesajı

  • 06 Mart 2022
  • 194 kez görüntülendi.
İranlı alimlerden Pakistanlı şehitler için taziye mesajı

İranlı büyük alimler yayımladıkları ayrı ayrı mesajlarda Pakistan’ın Peşaver kentinde düzenlenen hain terör saldırısını kınayarak, bazı Müslümanların şehit düşmesi dolayısıyla taziyeleri ilettiler.

Pakistan’ın Hayber Pahtunha eyaletinin merkezi Peşaver’de Şia Müslümanların camiinde Cuma namazı sırasında düzenlenen hain terör saldırısında en az 62 kişi şehit düştü, 200 kişi de yaralandı; yaralılardan bazılarının durumu ağır olduğu açıklandı.

Saldırının sorumluluğunu tekfirci IŞİD terör örgütü üstlendi.

IRNA’nın haberine göre, Şia Müslümanların büyük taklit mercilerinden Ayetullah Nasır Mekarim Şirazi bir mesaj yayımlayarak, Pakistan’da düzenlenen hain terör saldırısını kınadı. Ayetullah Mekarim Şirazi mesajında, maalesef dünya halkının gözü önünde gerçekleşen bu tür zincirleme cinayetler uluslararası kurum ve kuruluşlar ve devletler tarafından kınanmadığı gibi önüne geçmek için de hiç bir ciddi adım atılmadığını, bu sürecin bu şekilde devam etmesi vahim sonuçlara yol açacağını belirtti.

Ayetullah Seyyid Musa Şubeyri, Ayetullah Seyyid Muhammed Ali Alevi Gorgani ve Ayetullah Hüseyin Nuri Hamedani de yayımladıkları mesajlarda Peşaver’de düzenlenen hain terör saldırısını kınadı.

Pakistan’da tekfirci terör örgütleri sürekli Şia Müslümanların camileri ve kutsal mekanlarına saldırı düzenliyor, uluslararası camia ile bu cinayetleri sessizlikle karşılıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.